Häll- och spill- och potträningsdagen

Dansa!

Igår var en dag som genererade snudd på oändliga mängder tvätt. Igår blev även köksgolv, köksstolar, köksbord, ljusstakar, köksbordslampor och barn (Tobias) avtorkade och skurade (inte Tobias då).

Vid middagen ville Tobias hemskt gärna hälla upp mjölk själv, men mjölktetran var lite för tung för honom så jag förmanade honom strängt att vänligen låta bli. Ett par minuter senare (han höll ut ganska länge) när jag vänt ryggen till kunde han inte längre låta bli, utan serverade sig ett glas mjölk. Serverade sig och bordet en hel del mjölk. 😎 Jag avbröt övningen och skuttade ut i tvättstugan efter en trasa att torka upp med. När jag kommer in har han plockat upp tetran igen och försöker nu dricka ur den… PLOSH! Mjölk över hela ungen, stolen golvet och när jag med accelererande panik utbrister i ett primal-nära skri kastar han tetran i den stora pölen på bordet så att det stänker upp i lamporna och åt alla håll. Den stora pölen på bordet har vid detta laget bestämt sig för att lyda gravitationslagarna och uppsöka lägre mark (golvet).
Herreje.
S, med migrän och allt, ställer tålmodigt upp och torkar upp och svabbar golv, medan jag klär av och torkar av barn.

S i klassisk migrän-bandana (iskall handduk hårt virad runt huvudet)

Till kvällsmaten sedan fick Tobias ett glas varm choklad. Tidigare under dagen hade han fått ett annat glas varm dryck och jag visade honom hur man kan hålla glaset utan att bränna fingrarna. Det var lite trixigt förstås, men vid mellanmålet gick det ganska bra (bara en liten fläck på tröjan). Nu till kvällsmaten var inte chokladen varm, utan mer ljummen, men det stoppade honom inte från att försöka det ”nya greppet” ändå… SPLOSCH! ”oj oj oooj! pillde!”
Jahapp, av med pysjen och mockasinerna, torka bordet, torka stolen, torka golvet, torka barnet. På med ny pysj, fixa ny choklad. SPILL! ”åh neeejj!”
ÅÅÅÅhhh… Av med pysj, torka stolen, torka golvet, torka av barnet.
Nästa glas intas under hot om pipmugg och i bara blöjan.

Ett av klädbytena var ju inte helt oväntade dock – vi experimenterade med blöjfrihet på eftermiddagen, det var spännande! Tobias klämde en stor bajs och jag frågade om han ville ha kalsong eller blöja på efter bytet. ”Kasong! Barbakasong!” var svaret. 😀 Jag förmanade, ungefär trehundra gånger, att när man har kalsong måste man känna efter när man blir kissnödig. Sen glömde jag bort att han hade kalsong… Doh! Och följdaktligen tvärstannade han mitt i pannkakssmetsrörningen och utbrast i ett ”oj oj oooj! pillde benet!” varvid jag förklarade att nejdå det är bara så det känns när man kissar utan blöja på. 😎 Vi skuttade raskt till pottan och Tobias klämde ett par droppar till i pottan när han blivit av med de blöta kläderna, duktig pojke! 🙂 På med nya brallor och vidare in i matlagning och lek, nu med blöja på.
När vi fortsätter dessa övningar MÅSTE jag bli bättre på att komma ihåg att både fråga om han behöver kissa och kanske också faktiskt bara sätta honom på pottan ett par gånger.

David? Ja han satt och betraktade de flesta av dessa incidenter tryggt (och tålmodigt) sittandes i sin stol… 🙂

Vad? Skall du ta bild på mig också?

2 svar till “Häll- och spill- och potträningsdagen”

  1. verkar fullt upp… 🙂
    bra att ni tränar till det blir Davids tur, han sitter och lär sig, där i stolen, inte så tålmodig kanske utan tänkandes ”kul det ser ut” det Tobias gör och ”titta på mamma, vilken fart”