Mysgröt

1 dl havregryn
2 dl vatten
salt
1 msk smör
1 msk hjortronsylt

Tillred havregrynsgröten och rör i smöret och hjortronsylten när den är färdig. Servera som den är (utan mjölk) med ett glas juice och en hårdbrödsmörgås.

Mums! Perfekt start på en seg morgon. Tobias vaknade i natt vid 03, grät och hostade skällande. Helt klart krupp-tendenser. Han var hemskt olycklig, men när jag lugnat honom, snytit honom och hittat igen smokken gick det tack och lov bra att andas genom näsan och somna om.
Han är helt ”frisk” idag förutom den där hostan som låter så trist. Han har inte hostat sen han steg upp i och för sig, men det känns juste mot både honom och barnen på dagis att hålla honom hemma idag.

David slår på stort och har lite temp. Jag lade honom i hans säng efter frukost (barngröt) och han somnade nästan på en gång. Jag är i valet och kvalet på om jag skall plocka upp honom och klä på honom sovande för att vi skall komma ut på tur innan lunch… Det vore enklare, än att försöka få Tobias att sova middag utan föregående utevistelse och enklare än att försöka få till en utevistelse på eftermiddagen.