Vegetariskt

Helt veggo och OH så gott! 🙂

Pasta med pestobönor och tomat- och mozzarellasås

  1. Hacka 1 gul lök och stek den genomskinlig i lite olja. Tillsätt 800g krossade tomater, 1 msk pesto, 1tsk salt, 1krm svartpeppar och 1tsk honung eller socker. Koka upp och låt sedan småputtra på svag värme i ca 20 minuter.
  2. Låt 1 förpackning stora vita bönor och 1 förpackning små svarta bönor rinna av och blanda med 4 msk pesto, ca 1/4 hackad rödlök, 1½ krm salt, 3 grovhackade tomater och ½ ask sugar snaps. Servera sedan till pastan och tomatsåsen.
  3. Koka spagetti enligt anvisningar på förpackningen.
  4. Häll ned 125g minimozzarella i tomatsåsen strax innan servering så att de smälter litegrann.

MUMS!

Jag kan garantera att detta är gott, och enkelt! Bönsalladen får nog gärna bli tillbehör till annan mat också, kan gott tänka mig den till en stek också! 🙂
Detta goda kommer från ”Linas matkasse”, de som räddar vår vardagsmatlagning genom att för inte allt för mycket pengar leverera alla ingredienser till fem måltider (4 port) varannan vecka. Mat som räcker både till middag och lunch dagen efter för två och en halv vuxen och håller oss med god och varierad meny även när fantasin tryter! 🙂

Tobias? Ja han åt i alla fall spagetti och tomatsås, smakade på övriga ingredienser under beredning. Det är som om det mesta är godast ”rått” i hans värld, det gäller allt från potatis till falukorv… 🙂

3 svar till “Vegetariskt”

  1. Ser ju himla gott och praktiskt ut och med frakten inkluderad… undrar om man skulle lägga en order…

  2. Tro inte det. De levererar inte på Norrland… :O(

    Men det finns alternativ här hemma. Har bara inte orkat söka reda på dem. Än.