Gå på pottan


Under julen pratade vi en del om det här med var man kissar och bajsar med Tobias. Han var mycket väl insatt i var man gör detta – på toaletten, på pottan och i blöjan. Han visste också att mamma/pappa/farmor etc går på toaletten men på frågan om inte han också ville gå på pottan eller toaletten svarade han alltid ”villeninte det”.
Nåväl, vi har fortsatt prata och plötsligt en kväll nappade han på förslaget att sitta på pottan och fundera på saken en stund. Han hittade sig något att läsa och satt sedan och resonerade med mig och för sig själv om ditten och datten.
Den kvällen blev det inget, men kvällen därpå upprepade vi det hela och han kissade på pottan! 🙂

I går blev det inget, inte ikväll heller. Det kanske kommer att gå ytterligare ett par månader till nästa gång, men nu har vi i alla fall hittat en rutin. 🙂

Idag satte jag på honom en så kallad ”träningsblöja” när han hade bajsat – DIREKT han kissade, en halvtimme/timme efter bytet sade han ”kissa pottan”!!! Vi hoppade raskt in och satte oss på toan för att kolla om det kom mer, vilket det inte gjorde. Men med tanke på den reaktionen bara måste vi fortsätta testa med dessa blöjor… Jag tog inte av den då, när han reagerade – de är dyra och jag är snål. Förmodligen skall man ta av dem direkt när de blivit kissade i? Måste kolla på nätet!

’Nakenfis + potta + Clas Ohlsonkatalog’ och ’träningsblöja efter bajs’ är det recept vi fortsätter med, så får vi se om vi gör några framsteg innan sommaren.

Nallen skulle ”sitta pottan läsa bok” igår. 😀