Grattis mormor och grattis farmor!

I år, som alla år fyller Tobias och Davids mormor och farmor år alldelens kring jul. Mormor några få dagar innan och farmor helt dagen efter. I år kunde vi inte fira mormor på plats men istället fick vi fira farmor, sånt är ju vårt utspridda familjeliv. Nästa år är det mormors tur! 🙂

Till farmors födelsedag ville S laga mat och han hade gett sig den på att vi skulle ha någon form av svenskt julbord i år. Så han svettades och slet och fick med farmors och tantes hjälp (och ett par fantastiska burkar med hemlagad sill och annat gott från farmors granne) ihop ett otroligt delikat urval! Jag har fått otroligt mycket ’svenskt’ i år eftersom det som normalt äts kvällen innan jul i denna familj är ganska precis det jag skulle säga är guldkornen ur det svenska julbordet! 😀

Tobias har valt att inte äta så mycket precis nu över jul. Men det är svårt att säga om det beror av att han har tillgång till lite mer smågott (frukt och kakor i mängder) eller att det är så mycket roligt som försiggår runtomkring med alla goa glada släktingar och alla nya fina leksaker tomten kom med.
Nu har jag precis stekt ”lyx” potatisburgare, på överblivna mandelpotatisar. Kanske äter Tobias lite av detta, kanske inte. Jag kommer då att njuta! 🙂 David han äter som en häst, på julafton åt han nog en dubbel portion gröt! 🙂