Gapa stort

David har börjat fatta det här med att äta nu. Det är riktigt roligt att mata honom för man märker att det är något han gillar. Ibland när han känner en smak eller textur för första gången grimaserar han våldsamt och kväljs, men inget kommer ut och oftast hinner man inte fylla nästa sked snabbt nog i hans tycke. I går lärde han sig kopplingen mellan att vänta på skeden innan han stänger munnen också, vilket gör inlastningen något enklare. Får han bara syn på skeden ordentligt öppnar han stort och man kan lasta in. Det är så roligt för man ser så tydligt att det inte är något ’automatiskt’ utan han måste verkligen medvetet öppna upp.

Han äter utan problem alla fyramånadersburkar vi provat, samt gröt. Vi har inte börjat med femmånadersmaten ännu, men det kommer nog nu under julen.
Som regel äter han en halv liten burk per matning, jag har varit lite feg och bara gett honom en tredjedels burk men det går så fort ned nu att det är läge att öka portionsstorleken.