Kryper!! :-)

Tobias tog sina första trevande ”steg” krypandes idag! 😀
Så häftigt alltså! Att man kan bli så glad för en sån till synes liten grej… 🙂 Men så är det, det är ju hur roligt som helst, han kryper! 🙂 Jag har hört så mycket om hur viktigt det är för barnets utveckling att de lär sig krypa så jag hade hunnit börja bygga upp en hemlig oro för att det kanske trots allt låg något i de där sakerna man hört/läst.

Ställer sig upp gör han också, halkiga sockor till trots, upp står han. Han ställer sig upp mot precis allt som står stilla, möbler eller varför inte personer (mammor och pappor som kryper omkring på golvet är ypperligt roliga att ställa sig upp mot). Han har antingen blivit lite duktigare på att bedöma vad som står stilla eller så har vi bara haft en otrolig tur idag, han har inte trillat en enda gång. 🙂 Under veckan har vi varit tvungen att hålla i vardagsrumsbordet varje gång han varit i närheten så vi köpte en fin rund ljusgrön korthårig matta att ha under, så nu behöver vi inte oroa oss för att det skall halka omkring för mycket (bordet väger alldelens för lite för en liten envis klätterbebis).

Farmor med sambo tog ett tårfyllt farväl och körde hemmåt i morse. Jag och Tobias har varit på ranten hela dagen, promenerade till centrum, fikade med Matilda och hennes mamma och sen gick vi via en lekpark hem till dem och lagade mat. När båda ungarna ätit promenerade vi tillbaka hit. Matildas pappa sitter här hos oss och spelar Civilization tillsammans med S och Skelleftekompisen. 🙂 Altanen är färdigbyggd (!). I morgon blir S första ”riktiga” pappalediga dag och min andra ”riktiga” vecka tillbaka på arbetet.